View from the bridge

brug_maastricht

Het is moeilijk om over Maastricht te schrijven zonder in clichés te vervallen. Dat het er altijd mooi weer is. Dat het de meest buitenlandse stad van Nederland is. Dat de vrouwen er zoveel chiquer en verzorgder bijlopen dan in de rest van ons land. Dat het een stad is waar je heen moet gaan om te genieten, van lekker eten en van het leven in het algemeen. Dat de sfeer er Zuid-Europees is.

Bij die Zuid-Europese sfeer horen misschien ook de instortende balkons van nieuwe appartementen op het Céramiqueterrein, een prestigieus stadsontwikkelingsproject op de andere oever van de Maas. Als ik me niet vergis, waren er door de bouwer goedkopere en dus kwalitatief mindere materialen gebruikt dan de bedoeling was.

De Hoge Brug (Hoeg Brögk) voor fietsers en voetgangers verbindt sinds eind 2003 de oude binnenstad met het Céramiqueterrein.

07-03-2006

Eén antwoord op “View from the bridge”

  1. Ik ben het met alle clichés eens. 😉

    En de de instortende balkons kom je tegenwoordig overal tegen, jammergenoeg. En of dat aan de bouwers ligt, betwijfel ik. Het zijn meer de projectontwikkelaars die denken dat het wel een beetje goedkoper kan… en dat kan dus niet!

Geef een reactie