Zwanen langs de pier

hoek_van_holland_3

Ik kan er uren naar kijken. Naar de zwanen die langs de pier van Hoek van Holland deinen. Vele tientallen zijn het er. In een lange rij. De sierlijke halzen gebogen, onder water knabbelend aan zeewier en aan het mos dat zich op de grote stenen heeft vastgezet. Dat denk ik tenminste. Zo volstrekt misplaatst, aan de ene kant. Die delicate zwanen die thuishoren in slotgrachten en goed onderhouden oude parken, peddelend in de Nieuwe Waterweg tegen een achtergrond van verroeste oceaanstomers en moderne containerschepen. Maar tegelijkertijd een bijna vanzelfsprekend fenomeen. Want de natuur laat zich niet dwingen. Stelt zich niet de vraag of iets wel ‘klopt’. Maar past zich simpelweg aan aan de omstandigheden.

Update: eens gekeken of de foto beter zou worden door de bovenste rand er af te knippen, zoals BuitH en Belinda voorstellen:

hoek_van_holland_3_klein

08-02-2006

2 antwoorden op “Zwanen langs de pier”

  1. Mooie plaat, zeker door het repeterend aanwezig zijn van de zwanen (ritme) Er kan wel een stuk van de bovenkant af tot ongeveer een cm boven de meest rechtse zwaan. plaat wordt er sterker door en zowaar in het groot met trots aan de muur laten hangen. de horizon met de boot leiden teveel af en doen niet terzake. probeer maar eens.
    denk veel aan jullie en wens alle goeds toe.

Geef een reactie