Gelukkig is een deel van het park nog wild

beatrixpark

Rhododendron? Hortensia? Ik weet het niet. Allebei zijn het planten met ouderwets klinkende namen. En planten onderscheiden is nog nooit mijn sterkste kant geweest. De Rhododendron ken ik vooral van de conference van Wim Sonneveld (‘achter de Rhododendron sodemieteren’) en Hortensiastraat was de drukke straat in Zwolle Assendorp die ik als klein kind onder geen beding mocht oversteken. Twee keer jeugdsentiment dus.
De afdeling Groenbeheer van Rotterdam of van onze deelgemeente Hillegersberg heeft in ieder geval een goedkoop partijtje op de kop kunnen tikken. Of ze hebben kwantumkorting bedongen. Want in ons parkje is enkele maanden geleden een hele wagonlading van deze struiken aangeplant, Rhododendron of Hortensia dus. En nu staan ze in bloei.Mooi? Ik ben er nog niet uit.
Ons parkje was wild en groen. Ongecultiveerd. Het vele ondoordringbare struikgewas gaf het iets geheimzinnigs, iets sprookjesachtige. En gelukkig is een deel van het park nog zo. Het deel met de nieuw aangeplante Rhododendrons of Hortensia’s heeft een totaal ander karakter gekregen. Gecultiveerd. Een beetje deftig. Een parkje waar goed geconserveerde weduwen hun schoothondje uitlaten. Tja, het heeft ook wel weer wat. Zolang dat andere deel maar wild en ondoordringbaar mag blijven.

05-28-2006

Eén antwoord op “Gelukkig is een deel van het park nog wild”

Geef een reactie