Mooiste huis van Hillegersberg

huis_hillegersberg

Wat ons betreft kan er geen misverstand over bestaan: dit is het mooiste huis van Hillegersberg. ’t Is niet eens een opvallend huis. Lang niet zo protserig als sommige van de rijkeluishuizen langs de Straatweg, waar overduidelijk mensen wonen die te veel geld en te weinig smaak hebben.

’t Staat er heel ingetogen. Maar wie eens wat beter kijkt, ziet dat alles klopt. De jaren dertig inrichting, de zwarte bouvier (geen labrador!) op het bordes, de donkere Jaguar die naast het huis geparkeerd staat en natuurlijk – het mooiste van alles – het uitzicht over de Rotte èn de plas. Op de bovenste verdieping staat achter een van de ramen een schildersezel.

Tja, als dit dag en nacht je uitzicht is, dan moet je wel tot schilderen of anders dichten komen.

01-26-2006

3 antwoorden op “Mooiste huis van Hillegersberg”

 1. Het mooiste huis van Hillegersberg

  Een huis
  Langs de plas
  Pronkerig is die niet
  Waakzaam hond op het bordes
  Schildersezel kijkt stiekem van het raam
  Chic bolide behoord aan de elegante eigenaar
  Met zo uitzicht worden de kunstig vingers vurig

 2. Geachte,
  Momenteel ben ik bezig om een boek te schrijven over de families Spoel/Schwartz/Kraan. Afgelopen zomer reed ik op de fiets langs het oude huis van mijn oma en opa op de Linker Rottekade. Het is onlangs verkocht. Mijn tante wees net over het kleine sluisje “Boterdorps verlaat”? net een eindje verder op, een huis aan dat aan Rietveld deed denken. Het lijkt sterk op de woning op de foto. Mijn tante vertelde dat mijn overgrootmoeder en grootmoeder er een cafeetje in hebben gerund rond 1928/1932? Ik wil graag iets meer over weten, de familie leden weten het niet. Kunt u mij hier meer over schrijven? en is dit ook het bewuste huis?

Geef een reactie