Return van de woonboot

woonboot

Er is iets aan de hand op het woonbotenfront. Al een tijdje. Zolang ik me herinner, waren woonboten haveloze en vervallen schuiten bewoond door outlaws, anarchistisch aangelegde studenten en artistiekelingen. Reuze romantisch allemaal, maar ook erg onpraktisch.
Maar sinds een tijdje – ik weet niet precies hoelang – waait er een nieuwe wind in woonbotenland. Waar vroeger verveloze barrels langs de oever dobberden, liggen nu strak en soms zelfs futuristisch vormgegeven architectonische hoogstandjes.
Dichtbij ons, in de Rotte, is zelfs een soort woonbootkasteel verrezen, een drijvend bouwsel dat nog het meest wegheeft van een burcht of een vesting. De bewoners van de Rottekade waren er niet zo blij mee, heb ik begrepen. Begrijpelijk misschien, maar het moet gezegd: het fenomeen woonboot krijgt, op deze manier vormgegeven, een heel nieuwe dimensie.

06-02-2006

2 antwoorden op “Return van de woonboot”

  1. Zoekend naar info over bestuurlijke zaken in onze deelgemeente stuit ik tot mijn grote verrassing op onze woonboot. En een paar plaatjes verder op onze honden aan de wandel met schoonpapa!

Geef een reactie